Saturday, October 4, 2008

Livstegn fra Kenya

Naa sitter jeg paa en internettcafe i sentrum av Nairobi og proever aa skrive noen ord. Vet ikke hvor lang tid jeg har, saa jeg faar skrive de viktigste tingene.

Jeg har det supert her! Egentlig er det litt tidlig aa si, siden selve DTSen ikke begynner foer paa mandag, men jeg har det virkelig bra. Jeg kom til Kenya kl 9 torsdag kveld, etter mange timer paa fly. heldigvis hadde jeg sete ved siden av Sarah fra london, saa det gjorde turen litt kortere. Paa flyplassen moette vi Chanee som er fra Texas. Utrolig greie jenter! Jeg var litt nervoes paa forhand for engelsken min, men det har gaatt veldig bra til naa. Jeg klarer aa faa frem det meste av det jeg vil si, og jeg forstaar det meste av det de sier her, til og med litt swahili:) Det som er litt morsomt er at baade Chanee og Sarah har veldig sterke aksenter (texas og london) og alle andre her snakker african english, saa jeg kommer til aa ende opp med en veldig rar blanding av de forskjellige maatene a snakke paa...

Omradet vi bor paa er mye stoerre enn jeg trodde, med matsal, kjoekken, internat, foerskole, skole, kontor og de ansatte sine boliger. Jeg skal proeve aa legge ut noen bilder senere.

Til naa har vi egentlig bare slappet av og hilst pa de ansatte og de som har komt av studenter. Vi har spist litt forskjellig mat, det meste er godt spiselig, spesielt chapati:) Og magen er foreloebig helt fin, saa jeg haaper at den holder seg saann i hvert fall en liten stund til.

Mandag begynner skolen, og fra da av er det fullt kjoer her! Hele dagen gaar med til undervisning, stille tid med Gud, moeter, praktisk arbeid osv. Saa det blir noe helt annet en studentlivet i Oslo.. Men jeg gleder meg veldig til aa komme i gang, selv om det nok blir hardt til tider.

Det er stor forskjell paa hvordan vi westerners oppfatter de foerste dagene. Hun ene har skikkelig hjemlengsel, mens jeg storkoser meg. I foelge arkene vi har faatt om cultural stress saa havner nok jeg og paa det stadiet etter hvert:P Jeg haaper jeg slipper, men det skal litt til for aa slippe unna.

Det er sikkert mye mer jeg skulle ha skrevet naa, men det er vanskelig aa tenke klart naar det er saa mye nytt her. Naar det gjelder oppdateringer paa bloggen, saa toer jeg ikke si noe om hvor ofte det skjer. Vi har en laptop med internett paa basen, men jeg vet ikke hvor mye jeg kommer til aa bruke den, da den er veldig treig. Men et par ganger i maaneden skal jeg i hvert fall klare.

Ellers saa blir jeg veldig glad for kommentarer, mailer og andre former for kommunikasjon. Jeg kommer med adressen til basen senere. Og naar det gjelder mobil, saa kommer jeg til aa kjoepe meg et kenyansk simkort i dag, men jeg kommer fortsatt til aa sjekke det gamle av og til, i tilfelle noen sender melding.

Naa skal vi gaa. Haaper dere har faatt et visst intrykk av hvordan jeg har det her:)

10 comments:

Tonje said...

wow stine=D blei så gla når du hadde oppdatert her... er heilt gira på dine veine.. tenker masse på deg og ber for deg! godt å høre at førsteinntykke er bra;) og er spennt på tiden videre når undervisningen begynner.. er det flere studenter utenfra kenya?

gla i deg;)

Linda said...

Så gøy!! Det e så uvirkelig å tenke på at du e i Kenya, vi prate masse om deg og har lurt på kordan du har det, så blei veldig glad for oppdatering:D Godt å høre at du trives og at førsteinntrykket e bra! Stor klem

Jacob said...

si fra om du treffer på en løve eller noe sånt da! :)

Guds fred

elin said...

å, det høres topp ut!
er det rart å være tilbake?
håper du fortsetter å kose deg :)
masse lykkeklemmer fra elin

Anonymous said...

Hei, stini! Godt å høre du fikk følge til flyplassen og at du kom deg vel ned;o) Vi kommer til å være aktive lesere av denne bloggen.
Håper du får ein knall DTS.

Vi skal huske på å be for deg!

hilsen

Rita og Torbjørn

Anonymous said...

Kjempekjekt å høyre frå deg! Så bra at du trives og tåler maten du
får! Kor mange studenter er der?
Gler oss til å høyre meir! Veldig
glad i deg. Klem mamma og pappa.
Ber for deg!

Linda Renate said...

No blei eg gla at du hadde oppdatert! Eg har tenkt på deg!
E da billigast for deg at eg ringe te den nye mobilen din eller har du et "husnummer" så eg kan ringa te frå jobb?
Eg ska be om at du sleppe cultural stress ;) Åsså kjenne eg at eg må senda ein mail te deg snart :)
Gla i deg Stine!

ingvild said...

STINE, STINE, STINE!! Så kjekt å få et livstegn:) Huskar på deg og tenker ofte på Kenya. Eg vil eg vil eg vil besøke deg! Well well - so long.

Bless

Randi Anette said...

Så bra at du trivs! Glede meg til å lese om alle opplevelsene dine... Håpe du slepp magesjau og heimlengsel!
Glad i deg!

stinekarin said...

Saa kjekt med saa mange kommentarer! :D Har ikkje tid til aa svare til kvar enkelt no, men veldig kjekt at det e saa mange som tenker paa meg og ber for meg! :)